(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Krůtí závitky /nacpané chřestem k prasknutí/
Potřebné ingredience
4 ks krůtích prsíček (po 200 g), 450 g oloupaného chřestu (asi 16 stonků), 6 vrchovatých lžiček kremžské hořčice, pepř, sůl, olej, snítka pažitky nebo řeřicha na ozdobu
Postup přípravy
Krůtí prsíčka naklepejte, osolte a opepřete. Každý plátek potřete po jedné straně vrchovatou lžičkou kremžské hořčice.
Odkrojte spodní část stonků (v délce asi 3-4 cm). Vždy 4 stonky chřestu položte kolmo na plátek masa, srolujte do závitku a ovažte nití.
Závitky opečte naprudko ze všech stran na oleji. Poté podlijte 150 ml vody a přikryté duste asi 15 minut na mírném ohni, občas je obraťte.
Maso vyjměte na talíře a odstraňte nitě. Do omáčky z dušení vmíchejte zbylé 2 lžičky hořčice, případně ji zřeďte dle potřeby vodou, a závitky pokapejte.
Ozdobila jsem snítkou pažitky nebo lze dozdobit řeřichou. Mňamózní receptík!!!
Odkrojte spodní část stonků (v délce asi 3-4 cm). Vždy 4 stonky chřestu položte kolmo na plátek masa, srolujte do závitku a ovažte nití.
Závitky opečte naprudko ze všech stran na oleji. Poté podlijte 150 ml vody a přikryté duste asi 15 minut na mírném ohni, občas je obraťte.
Maso vyjměte na talíře a odstraňte nitě. Do omáčky z dušení vmíchejte zbylé 2 lžičky hořčice, případně ji zřeďte dle potřeby vodou, a závitky pokapejte.
Ozdobila jsem snítkou pažitky nebo lze dozdobit řeřichou. Mňamózní receptík!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fogaca
(upraveno)
22. 12. 2011, 17:58
Výborné