Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Krůtí závitky /nacpané chřestem k prasknutí/

0.0
Krůtí závitky /nacpané chřestem k prasknutí/

Potřebné ingredience

4 ks krůtích prsíček (po 200 g), 450 g oloupaného chřestu (asi 16 stonků), 6 vrchovatých lžiček kremžské hořčice, pepř, sůl, olej, snítka pažitky nebo řeřicha na ozdobu

Postup přípravy

Krůtí prsíčka naklepejte, osolte a opepřete. Každý plátek potřete po jedné straně vrchovatou lžičkou kremžské hořčice.
Odkrojte spodní část stonků (v délce asi 3-4 cm). Vždy 4 stonky chřestu položte kolmo na plátek masa, srolujte do závitku a ovažte nití.
Závitky opečte naprudko ze všech stran na oleji. Poté podlijte 150 ml vody a přikryté duste asi 15 minut na mírném ohni, občas je obraťte.
Maso vyjměte na talíře a odstraňte nitě. Do omáčky z dušení vmíchejte zbylé 2 lžičky hořčice, případně ji zřeďte dle potřeby vodou, a závitky pokapejte.
Ozdobila jsem snítkou pažitky nebo lze dozdobit řeřichou. Mňamózní receptík!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fogaca 22. 12. 2011, 17:58
Výborné (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie